Neem nu deel aan de revolutie

Neem nu deel aan de revolutie
Neem nu deel aan de revolutie door op deze banner te klikken. Gratis, geen verplichtingen, zelfs geen emailadres

donderdag 26 september 2013

Moneymanagement

Moneymanagement

moneymanagement
klik op de afbeelding voor een vergroting

Moneymanagement is een verzamelnaam van technieken die bedoeld zijn om enerzijds een zo hoog mogelijk rendement te behalen, maar anderzijds de risico's te verkleinen en de continuïteit van de handel te garanderen.

Uit onderzoek is gebleken dat goed moneymanagement goed is is voor ongeveer 40% van het behaalde resultaat, dus belangrijk is het zeker.

Moneymanagement is een verzamelnaam van een aantal methoden en technieken, die tot doel hebben de opbrengst van een tradingsysteem voor , termijncontracten en/of opties zo groot mogelijk te maken, en daarbij het risico te minimaliseren.

Het behoud van het aanwezige kapitaal staat altijd voorop.

Het belang wordt goed weergegeven in het boek "timing the market" van Curtis M.Arnold: ..

at the risk of being redundant, it cannot be overemphasized that money management is without a doubt the most crucial element in trading and yet is practically overlooked by most beginning traders.

Beginning traders spend 90 percent of their time and effort attempting to forecast the direction of an upcoming move through an assortment of either technical or fundamental considerations.

They are so enamored with their new found toolbox of technical indicators that they truly believe that succesful trading is nothing more than finding the correct mix.

Then, they imagine, when al systems are "go" they will have found a sure bet.


Arnold geeft hier precies aan waaraan het vaak schort bij het ontwerpen van tradingsystemen.

Vrijwel alle aandacht gaat uit naar het optimaliseren van het resultaat van het systeem, waarbij het optimaliseren van de opbrengst in relatie tot het verminderen van het risico wordt genegeerd.

Misschien is de algemeen ingeburgerde term destijds wat ongelukkig gekozen en zouden we eerder van risicomanagement moeten spreken dan van moneymanagement. Voor wie er meer over wil weten is dit boek over moneymanagement zeer aan te raden. Voor weinig geld biedt het zeer veel praktisch bruikbare informatie. Voor meer info over tradingsystemen is er het boek tradingsystemen

Nog niet zo overtuigd van het effect van de juiste moneymanagement technieken? Probeer onderstaande demonstratie voor de aardigheid eens uit en de resultaten zullen u verbijsteren.