maandag 10 maart 2014

Andrewsmethode

Andrewsmethode

klik op afbeelding voor een vergroting


De Andrewsmethode is een techniek uit de technische analyse waarbij door de technisch analist een hoog of een laag punt uit een grafiek worden genomen. Dit punt wordt wel het andrews pivotpoint genoemd. Dit pivotpunt wordt dan verbonden met het midden van de eerstvolgende grote koersbeweging.

De lijn die nu wordt gevormd wordt de mediaanlijn of andrews mediaanlijn genoemd. Zie de dikke rode lijn in onderstaande afbeelding. Het verlengde van deze mediaanlijn vormt een belangrijke steunlijn of weerstandslijn.

Andrewsmethode met mediaanlijn


De lijn wordt ook wel de Andrews magneetlijn genoemd. Door het trekken van evenwijdige lijnen aan de mediaanlijn ontstaat een prijskanaal, dat de andrews pitchfork wordt genoemd

Andrewsmethode met andrews pitchfork

Behalve dat de Andrews lijn optreedt als steun- of weerstandslijn kan deze ook gebruikt worden voor het weergeven van een mogelijk kantelpunt. Een voorspelling van een tijdsmoment dus. Zie de volgende afbeelding:

andrews pitchfork met een tijdsindicatie
Hierbij zien we de magneetlijn AE en verder. De Afstand AD wordt dan als basis genomen voor de tijdsvoorspelling. De afstand DE is namelijk even groot als de afstand AD. En dat zou dan het punt zijn waar een koersomslag te verwachten zou zijn.

Hebben we eenmaal een pitchfork getekend die geraakt is door de koers dan kunnen we een nieuwe tekenen, de bruine vork in onderstaande grafiek:

andrews pitchfork met twee tijdsindicaties
Ook hier zijn we weer een toekomstig punt in de toekomst waar volgens Andrews een omslagpunt in de koersen te verwachten is.