woensdag 9 april 2014

Beleggen in antiek

Beleggen in antiekDe koop en verkoop van antiek of het Beleggen in antiek is voor de liefhebbers een handel of beleggingsvorm met veel winstmogelijkheden. De handel in antiek biedt veel kansen om flink geld te verdienen. Een prima bijverdienste is er dan ook zeker mee mogelijk.

U hebt voor de koop en verkoop van antiek zeker geen groot en fors uitgerust kantoor nodig. Een extra kamer in het huis of een stuk van de garage verbouwen en in gebruik nemen is eigenlijk al voldoende om met de koop en verkoop van antiek te beginnen.

Als u een groot huis hebt of een paar grotere kamers die nu al gemeubileerd zijn met enkele antieke meubels, dan kunt u overwegen om daar een showroom van te maken. Dan moet u natuurlijk wel bereid zijn om in voorkomende gevallen stukken te verkopen.

U kunt dan uw showroom als referentie gebruiken en zelf antiek gaan verkopen vanuit deze ruimtes mits zaken als bestemmingsplannen en dergelijke dat mogelijk maken. Raadpleeg altijd de gemeente voordat u stappen zet want als zij het er niet mee eens zijn kunt u alles terugdraaien. Zolang u kleinschalig blijft en geen grote reclameborden neer gaat zetten dan zal de koop en verkoop van antiek vanuit uw eigen huis allemaal wel lukken.

Dat antiek een interessant iets is om in te beleggen zal duidelijk zijn want antiek komt niet meer terug. De voorraad wordt constant minder. Er gaat door allerlei omstandigheden constant antiek verloren maar er komt niets voor terug. Daardoor zal de prijs van antiek redelijk stabiel blijven omdat er ook altijd vraag naar zal blijven bestaan.

Veel mensen kiezen er voor om hun vrije tijd en in het weekend antiekbeurzen en antiekmarkten af te gaan om te kijken of er kansen op interessante aankopen zijn. Soms zijn ware juweeltjes op de vreemdste en meest onverwachte plaatsen te vinden. Ook websites als marktplaats en Ebay kunnen interessant zijn voor wie zich met de koop en verkoop van antiek bezig gaat houden.

Hebt u geen of naar uw gevoel te weinig verstand van antiek? Er zijn vele boeken die u verder kunnen helpen om met de koop en verkoop van antiek aan de gang te gaan. Elke bibliotheek heeft vele boeken in dit genre. En ook internet is en blijft natuurlijk een gigantische informatiebron.

En als u inderdaad vanuit uw huis kunt beginnen met de koop en verkoop van antiek dan zijn uw kosten beperkt tot adverteren en het opbouwen van een voorraad. Denk ook aan de mogelijkheid om in commissie te verkopen. U loopt dan geen risico dat u met onverkoopbare spullen blijft zitten.