Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

dinsdag 1 april 2014

poldermodel

Poldermodel



Het Poldermodel is de benaming voor de volgens velen zeer succesvolle Nederlandse benadering van het sociaal-economisch beleid dat door vele andere hoog ontwikkelde landen met jaloezie bekeken wordt. 

Een model dat meedoet aan de poldercross, is dat ook een poldermodel?

 
Het poldermodel bestaat onder meer uit loonmatiging en een stelsel van sociale zekerheid dat erop is gericht zoveel mogelijk mensen (weer) aan de slag te laten komen.

Er zijn wel voorwaarden aan verbonden om het beleid succesvol te kunnen uitvoeren. Zo is het heel het belangrijk,  dat de inkomensverdeling evenwichtig is. En er dient sprake te zijn van stabiele arbeidsverhoudingen. 

Het overlegmodel vereist een goede verstandhouding tussen werkgevers, werknemers en regering.. Men moet goed voor elkaar open staan. Het resultaat is een vorm van overlegeconomie
 
Het succes van het poldermodel heeft ook in het buitenland veel aandacht getrokken, maar lijkt nog nergens zo overgenomen te zijn. Vanaf 2020 lijkt het poldermodel meer onder druk gekomen te zijn omdat de regering naar het gevoel van de andere partners teveel eenzijdig maatregelen op begon te leggen. 
 
Of het poldermodel daardoor nog actueel is en of het nog wel werkt, is iets waar velen het grondig over oneens zijn. Soms lijkt er nog wel eens iets  tussen de partners "gepolderd" te kunnen worden maar vaak lijkt het toch de politiek die de macht grijpt in de discussie en "de polder" buitenspel zet. 

Anderen zijn van mening dat het geheel nog uitstekend werkt.

Akkoord van Wassenaar basis poldermodel

Zie ook het Akkoord van Wassenaar waar het poldermodel min of meer ontstond.


Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.