Neem nu deel aan de revolutie

Neem nu deel aan de revolutie
Neem nu deel aan de revolutie door op deze banner te klikken. Gratis, geen verplichtingen, zelfs geen emailadres

zondag 22 maart 2015

Overreagerend aandeel

Overreagerend aandeelDe beurs en daarmee de beursindex reageert op het algemene economische nieuws. De meeste aandelen gaan met de index op en neer. Sommige iets meer, anderen iets minder maar het blijft procentueel in de buurt van de index. Zo niet bij het overreagerend aandeel.

Dit aandeel (zoals het spraakgebruik is, het gaat natuurlijk om de beleggers en handelaren in het aandeel) reageert heftig op nieuws. Het vliegt omhoog bij enig positief nieuws en het valt diep bij iets tegenvallend nieuws, om daarna vrij snel weer te herstellen richting de koers waarop deze beweging begon.

In vakterminologie zeggen we ook wel dat het een overreagerend aandeel een aandeel is met een hoge betawaarde.

Overreagerende aandelen zijn gemakkelijk te vinden door de statistieken van de grootste winnaars en verliezers bij te houden want daar zijn ze vaak in terug te vinden. Ze kunnen interessant zijn als we verwachten dat beurs en index een flinke beweging gaan maken, bijvoorbeeld omdat er politiek of financieel nieuws in de lucht zit.

Het kan dan interessant zijn om het overreagerend aandeel te kopen in plaats van de saaiere fondsen uit de index omdat een grotere beweging te verwachten is.