zondag 24 januari 2016

afsluiten van een hypotheek

afsluiten van een hypotheek


Het afsluiten van een hypotheek is misschien nog wel belangrijker dan u nu al denkt.

Als u een hypotheek af gaat sluiten dan is dat iets waar u de komende 25 of 30 jaar permanent mee geconfronteerd gaat worden.

Want al hebt u in theorie een eigen huis, bedenk dat de hypotheek ervoor kan zorgen dat de bank de boel bij de minste of geringste achterstand in betalen (wat door zaken die u nu nog niet kunt overzien voor kan komen) het voor u zal verkopen.

Dat het huis uw eigendom is, is meer psychologisch dan rationeel.

Vraag het de duizenden mensen die het slachtoffer zijn geworden van beleggingshypotheken en die nu in een huurhuisje nog tientallen jaren hun restschulden mogen afbetalen.

Veel hypotheken, zo niet alle, worden mooier voorgespiegeld dan ze zijn.

Voor de leek zijn het ondoorgrondelijke producten.

Het aantal aanbieders is zeer groot en de onderlinge concurrentie is moordend.

Dat betekent dat marketing in deze wereld enorm belangrijk is, en bij reclame worden nu eenmaal de positieve zaken extra vergroot en de negatieve zaken extra verkleind.

Bedenk ook dat hoe meer stappen er tussen u en de geldschieter zitten, hoe meer mensen provisie moeten ontvangen, en die provisie gaat u betalen.

Niemand anders.

Als er wordt geschermd met het feit dat het u niets kost, dan zit dat in de offerte verwerkt in de hogere bankkosten en wordt de tussenpersoon daaruit betaalt.

Hoe dan ook, u betaalt altijd. En flink ook!

Ook geldt, dat hoe ingewikkelder het product, vooral als hier levensverzekeringen, sparen, beleggen en dergelijke bij komen kijken, hoe duurder het product zal worden.

Vraag daarom altijd naar simpele hypotheekvormen zonder al te veel dure toeters en bellen.

En hoe simpeler het product is, hoe beter u de kosten en dergelijke kunt overzien.