Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

dinsdag 19 september 2017

optimal f

optimal f


De term optimal f komt uit moneymanagement technieken. Is met name bekend geworden uit de boeken van Ralph Vince.

Moneymanagement bepaalt voor 40% uw tradingresultaat

Zoals u wellicht weet wordt moneymanagement als één der belangrijkste voorwaarden voor succesvolle trading gezien. Sterker nog, het staat op de tweede plaats achter de bekende tradingpsychologie, die goed is voor 50% van de rendementen. Moneymanagement staat met 40% dus op een eerzame 2e plaats en op de derde plaats vinden we het eigenlijke tradingsysteem. U weet wel, die Heilige Graal waar handelaren allemaal zo fanatiek naar op zoek zijn. Helaas zal het vinden van die trofee niet veel aan hun trading toe gaan voegen, zo blijkt uit de statistieken. Één van de belangrijkste punten in de moneymanagement wereld is het herbeleggingspercentage. Er zijn vele technieken omdat te bepalen zoals de 2% regel, de 6% regel, de Kellyformule en de meest spectaculaire, namelijk optimal f.

Optimal f is het getal dat aangeeft welk percentage van het beschikbare handelskapitaal ingezet moet worden om tot een optimaal rendement te komen.

Optimal f geeft verbazende resultaten

Het voordeel is, dat het rendement zo hoog mogelijk wordt, maar een nadeel is dat de resultaten enorm op en neer kunnen springen. Daardoor is deze techniek zeker niet voor iedereen geschikt. De enige manier om met deze techniek om te gaan is eigenlijk om een maximum te stellen waarop u stopt. Weet u dat te bereiken dan moet u ook inderdaad stoppen en toch niet stiekem doorgaan want het risico dat dit op rampen eindigt is redelijk groot. Uiteraard zijn er varianten ontwikkeld zoals secure f. Neem die dan ook beslist mee in uw besluitvorming als u hier iets mee wilt gaan doen.



En voor wie veel meer over trading wil weten: 

Artist impression. Het boek wordt digitaal geleverd. Een geprinte versie is tegen kostprijs mogelijk.

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.