Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

zondag 10 december 2017

Vuistregel inzet per trade

Vuistregel inzet per trade


Hoe ziet een veilige optietrade er uit?


Iets waar veel mensen die handelen in zaken als opties en andere afgeleide waarden mee zitten is het aantal contracten dat verantwoord is om te kopen. In deze kennisbank vinden we vele formules terug. Van de 2% regel tot geavanceerde aanpakken zoals optimal f. We zitten dan echt in de wereld van het moneymanagement. Maar het is natuurlijk best wel eens handig om een simpele vuistregel te hebben. Zo simpel dat de berekeningen min of meer uit het hoofd of op de achterkant van een bierviltje gemaakt kunnen worden.


Vuistregel inzet per trade





Zo'n vuistregel is bijvoorbeeld de volgende:

1. Bepaal het bedrag dat u beschikbaar hebt om te handelen. Uw tradingkapitaal. Zeg even 20.000 euro.

2. Bepaal dan het percentage dat verantwoord is om te missen in geval van een mislukte trade. Een dergelijk verlies moet altijd probleemloos gedragen kunnen worden op een zodanige manier dat er voldoende geld overblijft om de mislukking weer goed te maken. Vuistregels hiervoor zijn 2% bij bedragen boven de 10.000 en 5% bij beschikbare bedragen onder de 10.000. Dit laatste verhoogt weliswaar het risico maar zouden we hier ook op 2% gaan zitten dan zal het resterende bedrag vaak te klein zijn om iets mee aan te kunnen vangen.

3. Zet de vorige twee punten om in een bedrag. Dus 2% van 20.000 is 400 euro. Dat is het maximale bedrag dat in de waagschaal gezet mag worden. Veel mensen vinden dat veel te weinig. Dat kan. Natuurlijk kunt u hoger gaan maar de kans op moeilijkheden neemt gigantisch toe.

4. Ga op zoek naar een optie of optiestrategie die onder welke voorwaarden dan ook nooit meer dan 400 euro kan gaan kosten. Hebt u een mooie spread die wel een risico van 500 euro heeft? Dan valt die zondermeer af. Heeft u een spread die u 350 euro kan kosten als u de richting verkeer hebt ingeschat dan kunt u deze rustig gebruiken. Een andere positie met weinig risico is de long optie.

Een gekochte call bijvoorbeeld. Stel deze kost u €1,60. Ofwel €160 per contract. U kunt 400 euro gebruiken, zo hebben we berekend. Dus dat betekent dat u 2 contracten kunt kopen. U bent dan 2 x  €160 kwijt of wel €320. Zou u drie contracten nemen dan komt u op €480 en dus te hoog. We gaan voor 2 contracten. Van de eerder genoemde spread met maximale kosten van €350 kunt u er dus ook eentje afsluiten.

Met een simpele maar uiterst krachtige vuistregel als deze zit u altijd aan de veilige kant. Er blijft altijd ruim voldoende over om een mislukte transactie te compenseren met een nieuwe trade die wel succes heeft en een leuke winst maakt. 



Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.