Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

donderdag 24 mei 2018

5 GEWOONTEN VAN SUCCESVOLLE BELEGGERS

5 GEWOONTEN VAN SUCCESVOLLE BELEGGERS

Doe je huiswerk - Investeren is geen emmer met golfballen op een drivingrange die je alleen maar de ruimte in hoeft te slaan. Een kleine mislukte belegging doet nooit iets anders pijn dan je trots, maar een grotere mislukte investeringen kunnen een kostbaar domino-effect veroorzaken dat nog een flink stukje buiten uw chequeboek verder kan gaan.


Leren, leren en nog eens leren

Als u een beginner bent, bent u verplicht (al was het maar aan uzelf) om zoveel mogelijk kennis van de miljarden markt op te doen die “De markt” wordt genoemd. Een multinationaal, hyperdynamisch systeem. Zorg dat u het verschil tussen futures en opties uit kunt leggen. Dat u weet wat de effecten van valutamanipulatie zijn op buitenlandse investeringen. Krijg inzicht in rentevoeten, dividenden en kapitaalwinsten, hefboomwerking, marges, premies, volume en noem het allemaal maar op. U hebt inmiddels wel een idee wat er op u af komt

Pas nadat u een goed gevoel hebt bij de opgedane kennis en nadat u de af te leggen weg goed voor u zien gaat u verder naar de volgende gewoonte.

Zorg voor een doordachte en robuuste strategie

Weet u bij werken met opties het verschil tussen een collar en een kalenderspread? Bent u een zogenaamde “valuebelegger?” Gelooft u dat prestaties uit het verleden een betrouwbare indicator zijn van de waarde van een bepaald aandeel? Het vinden van de juiste strategie zal u in staat stellen om investeringen te kiezen die goed binnen uw budget vallen en helpen om de doelstellingen met betrekking tot uw investering te realiseren. Een financieel adviseur kan u helpen om uit de verschillende strategieën de juiste te kiezen die bij u past. Natuurlijk kunt u altijd zonder strategie in de markt duiken, maar de kans dat u zichzelf tegen gaat komen als de markt zich een tijdje tegen u gaat keren is wel heel erg groot..

Stel uw doel vast en houd u daar aan

Rijkdom is, net als Rome niet in één dag gebouwd is, niet op korte termijn te realiseren. Het kost heel veel denkwerk, een paar gelukkige investeringen en vraagt al helemaal niet om ongeduld en acties gericht op de korte termijn. Ga rond de tafel zitten met een financieel adviseur en stel een lijst met realistische doelstellingen op.

Schrijf uw doelen op en kijk ze regelmatig door

Schrijf ze op. Lees ze vaak. Misschien moet u ze zelfs wel eens aanpassen. Maar wat u ook doet, wijkt niet af van uw doelen bij de allereerste indicatie dat er iets anders gaat dan u had verwacht. Een doordachte en bewezen strategie kan u helpen bij het opzetten van haalbare doelen. Een adviseur kan u helpen om u er aan te houden. Maar uiteindelijk komt het op u aan om ze daadwerkelijk te realiseren.

Doe geen onverantwoordelijke acties

Als we met onze rug tegen de muur staan vragen we ons soms af: 'Wat heb ik te verliezen? Nou, afhankelijk van uw investeringen zou het antwoord wel eens kunnen zijn: “Heel veel!” Als een fonds in waarde daalt,is het ook de taak van het fonds om weer te herstellen! Het laatste wat je wilt doen is proberen om een achterblijvend aandeel zelf te gaan compenseren. Als u een goede strategie heeft dan zou die strategie u door de onvermijdelijke marktdalingen moeten loodsen. Houd u aan het plan, blijf binnen uw budget, en als alle andere niet lukt, haal er een goede een financieel adviseur bij. En doe dat voordat u gekke beslissingen gaat nemen.

Houd plezier in het investeren

Sommige hobby’s nemen al uw tijd. En er is ook niet iets als een jaarlijkse rustperiode zoals bij voetbal. Dus neem regelmatig afstand van de markt en zorg dat die markt past in een veel breder perspectief.

U bent gaan beleggen om meer financiële vrijheid te krijgen, nietwaar? Dus dan zou het wel heel vreemd zijn als u de markt de kans gaf u die vrijheid weer af te nemen.

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.