Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

dinsdag 10 september 2013

Code rendement en Risico

Code rendement en Risico



De levensverzekeraars hebben een Code opgesteld voor de voorlichting over beleggingsrendement en risico die de code rendement en risico wordt genoemd.

Deze Code rendement en Risico bestaat uit verschillende modules die van toepassing zijn op respectievelijk de traditionele en op de beleggingsgebonden verzekering.

Voor zowel de traditionele en op de beleggingsgebonden verzekeringen legt de Code vast hoe voorbeelden eruit moeten zien. Er is een overzicht van wat de gehanteerde begrippen in voorbeeldberekeningen inhouden. Ook wordt beschreven welke uitgangspunten en gegevens worden gebruikt en op welke manier.

In een voorbeeldberekening wordt noodgedwongen altijd uitgegaan van rendementsstatistieken uit het verleden. Deze rendementsstatistieken moeten volgens de Code rendement en Risico betrekking hebben op beleggingsfondsen van de maatschappij zelf, op fondsen van derden, of indices of bijvoorbeeld op door de maatschappij verleende overrente- of maatschappijwinstdeling en ze moeten representatief zijn voor de manier waarop de maatschappij belegt.

Door middel van langjarige statistieken berekent de maatschappij zes verschillende rendementspercentages om zodoende duidelijk te maken hoeveel die percentages van elkaar kunnen verschillen en de uitkomst kunnen beïnvloeden.

Vervolgens berekent de verzekeraar tenminste twee eindkapitalen waar van er één wordt gemaakt op basis van het gemiddelde fondsrendement en één op basis van het laagste fondsrendement.

De Code schrijft tevens voor dat de term 'prognose' niet gebruikt mag worden omdat hier teveel een voorspelling in zit, die per definitie niet gegeven kan worden.

De Code is een keurmerk en is van toepassing op alle vormen van informatie-overdracht die betrekking hebben op rendementen en voorbeelden van eindbedragen.

De verzekeringsmaatschappijen die de Code rendement en Risico onderschrijven, geven dit aan in advertenties, op de offertes en in de contracten.

Een onafhankelijke toetsingscommissie houdt toezicht op de juiste toepassing van de Code.




Gebruikte begrippen in code rendement en risico


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

basis
  ... In de goederentermijnhandel is de basis het verschil tussen de contante prijs van een commodity en de koers van de...Lees meer
gemiddelde
  ... het berekenen van het gemiddelde van een reeks getallen is bedoeld om een soort representatief getal voor de gehele reeks...Lees meer
overrente
  ... de beurs en daarmee de beursindex reageert op het algemene economische nieuws de meeste aandelen gaan met de index...Lees meer
rendement
  ... het rendement is de opbrengst van een beleggingsobject in procenten van de koerswaarde over een bepaalde periode...Lees meer
risico
  ... klik op de afbeelding voor een vergroting risico is een vreemd begrip waarbij iedereen weet wat we ermee bedoelen maar slechts...Lees meer
vast
  ... vast is een beursterm voor een beurs met veel fondsen met stijgende koersen...Lees meer
verzekeraar
  ... een verzekeraar is een onderneming of instantie die risico's van anderen overneemt en daarvoor een vergoeding de premie ontvangt...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.