zaterdag 22 maart 2014

abandoned baby bullish

abandoned baby bullishDe abandoned baby bullish is een weinig voorkomend patroon uit de candlestickanalyse dat een omslag van de nog dalende trend aangeeft.

In het algemeen is de eerste dag een lange, zwarte zwarte kaars. Een dag van flinke daling dus.

De tweede dag is een doji met een gap in de richting van de voorafgaande trend.

De derde dag vormt door een flinke stijging een witte kaars met een gap in de tegengestelde richting waarbij de schaduwen elkaar niet mogen overlappen.

abandoned baby bullishAls we al in een downtrend zitten zorgt de markt op de eerste dag voor nog meer verkoopdruk, waardoor de lange zwarte kaars wordt gevormd, en zorgt ook nog voor een gap op de tweede dag De derde dag liggen openkoers en slotkoers zeer dicht bij elkaar, en ook het verschil tussen hoogste en laagste koers in klein.

Deze combinatie opent de mogelijkheid voor een fikse beweging naar boven want kennelijk had iedereen die wilde verkopen dat de eerste of de tweede dag al gedaan.

De omkering van de trend wordt bevestigd met een derde "witte" dag, die ook nog een gap in de juiste richting dient te hebben.

De algemene betekenis van de abandoned baby bullish is een omkeer in de al dalende trend aan. De verwachte richting voor de korte termijn opwaarts gericht. De betrouwbaarheid van de abandoned baby bullish is groot