woensdag 28 januari 2015

Achilleshiel van traders

Achilleshiel van tradersElke trader heeft een Achilleshiel. Een zwakke plek waar alle voorzichtigheid uit het oog wordt verloren en de verstandige maatregelen uit het tradingplan aan de kant worden gezet.

Die Achilleshiel is bij de meeste traders de drang naar opwinding. De adrenalinekick die uit een spannende tradingsessie tevoorschijn komt en die een lichamelijke verslaving tot gevolg kan hebben.

Het zorgt voor een gevoel van opwinding die naar het idee van deze traders het moderne saaie en overdreven beschermde leven niet meer te bieden heeft.

En daarom gaan ze op zoek naar extreme situaties. En die worden dan gevonden in trading. Een beetje te vergelijken met gokken. Ook gokverslaafden hebben het vaak over een soort lichamelijke afhankelijkheid van het nemen van risico's die een kick geven.

In het algemeen zitten deze traders niet lang op de markt, ongeacht hun kwaliteiten. De zelfvernietigingsdrang is dusdanig groot dat hieraan niet weerstaan kan worden.

Als u dit bij uzelf herkent, dan is het hoog, hoog tijd om uw achilleshiel te onderkennen en er met deskundige hulp mee aan de gang te gaan. Doet u dat niet dan konden de gevolgen wel eens ernstiger zijn dan alleen het verlies van uw tradingkapitaal.