Neem nu deel aan de revolutie

Neem nu deel aan de revolutie
Neem nu deel aan de revolutie door op deze banner te klikken. Gratis, geen verplichtingen, zelfs geen emailadres

dinsdag 16 december 2014

Zelfverbetering voor traders

Zelfverbetering voor traders

"Verbeter de wereld en begin bij jezelf". Die aloude scheurkalenderwijsheid is de wereld van de trading op het lijf geschreven.

Bijna elke trader moet namelijk regelmatig werken aan zichzelf. Hij moet zich steeds weer voorhouden dat de markt altijd de juiste kant op gaat, dat de markt die richting geheel zelf bepaalt en dat je geen geld kunt verdienen als je niet bereid bent om daar rekening mee te houden.

Ofwel, zet jezelf nooit vast met een bepaalde mening. Durf gewoon toe te geven dat je het wel eens mis zou kunnen hebben. Die kans is namelijk net zo groot als wanneer je het wel goed hebt.

Werk er constant aan om de markt objectief te bekijken. U mag nooit, maar dan ook nooit toegeven aan de angst dat u wellicht een foute beslissing genomen hebt. Dan krijgen we fouten en daarmee bitter slechte tradingprestaties. En die zijn helemaal dodelijk voor uw kennelijk toch al niet beste zelfvertrouwen.

Dan veroorzaakt u zelf die verliezen waar u zo bang voor was en dat kan toch niet de bedoeling zijn, nietwaar? En ons onderbewuste is koppig genoeg om het een volgende keer weer te laten gebeuren. Want zo werkt onze geest nu eenmaal.

U zult ook moeten werken aan uw tradingplan en regels, wat zeker niet wil zeggen dat u ze steeds maar weer om moet gooien. Integendeel. U moet leren u aan de regels te houden en dat gaat het beste als u ze door en door begrijpt. Een regel waarvan de achtergronden niet weten is nauwelijks te volgen. Pas als een regel bewezen niet werkt mag u hem bijstellen maar daarna is deze regel weer lange tijd heilig.

Soms houden die regels ons uit de markt. En zijn we geneigd toch in te stappen en daarmee dan desnoods de regels maar te breken. Fout!. Het breken van de regels gaat u geld kosten. Zo eenvoudig is dat.

Leer objectief te zijn. De noodzaak van objectief zijn is voor een trader niet genoeg te herhalen. Als u de markt de schuld van fouten gaat geven en in uw eigen illusies blijft volharden dan is het niet of nauwelijks mogelijk om uzelf te leren uzelf te verbeteren tot het niveau van de succesvolle trader.

Wees eerlijk naar uzelf. Alleen uzelf bent namelijk verantwoordelijk voor alles. Voor uw falen maar natuurlijk ook voor uw succes. Ook dat is uw eigen verdienste.

U bent verantwoordelijk. U bent degene die de trade op de markt plaatst. Anderen de schuld geven vertraagt alleen maar de tijd die nodig is om succesvol te worden dus doe dat nooit. Iedereen weet dat slechte gewoonten gemakkelijk aan te leren zijn en lastig af te leren. Gelukkig geldt hetzelfde verhaal voor goede gewoonten. Maar het kost tijd, moeite en vooral de wil om het te doen.

Voor mensen die eens anders tegen het maken van fouten bij trading aan willen leren kijken is [dit] een leuk artikel op dit weblog.