vrijdag 20 maart 2015

jojo-aandeel

jojo-aandeelHet Jojo-aandeel beweegt zich vrij cyclisch tussen twee harde grenzen. Zeg maar binnen een soort van tradingrange,

Deze grenzen ontstaan waarschijnlijk voor een groot deel uit een zelfvoorspellende profetie omdat "iedereen" weet dat het aandeel tussen die grenzen beweegt en er daarom ook maatregelen voor neemt, bijvoorbeeld door het zetten van stops en limietorders.

Het lijkt een kwestie van kopen op de ondergrens en verkopen op de bovengrens maar als het zo simpel zou zijn kon elke belegger hier rijk mee worden.

Één van de problemen met jojo-aandelen is dat de onder en bovengrens vaak dicht bij elkaar liggen waardoor er niet veel winst gemaakt kan worden. Instappen op de grens lukt niet omdat de beweging pas bevestigd wordt als de weg terug na het raken van de grens al weer is ingezet.

Een jojo-aandeel of -fonds is met aandelen niet het gemakkelijkste fonds om in te handelen, maar optiebeleggers zijn er gek op het jojo-aandeel vanwege de hoge volatiliteit en dus hoge optiepremies om te schrijven.