Neem nu deel aan de revolutie

Neem nu deel aan de revolutie
Neem nu deel aan de revolutie door op deze banner te klikken. Gratis, geen verplichtingen, zelfs geen emailadres

donderdag 26 februari 2015

Uitgangspunten bij trading

Uitgangspunten bij trading

Uitgangspunten bij trading
Nederlandstalig boek over tradingsystemen
 en dus ook over tradingstrategie vanaf €7,-
Elke trader dient in zijn tradingplan een aantal uitgangspunten op te nemen op basis waarvan hij of zij beslist al dan niet in een trade te stappen. Die uitgangspunten zijn de omstandigheden en de bijbehorende condities waaronder een trade goed af kan lopen.

De omstandigheden en condities moet logisch en verklaarbaar zijn. Vage uitspraken van wie dan ook voldoen daar bijvoorbeeld helemaal niet aan.

Maar een trade mag nooit zomaar een stap in het duister zijn.

De omstandigheden waaronder we instappen moeten goed getest zijn met historische data om betrouwbaar te zijn. Let op, het gaat hierbij altijd om testen, niet om optimaliseren van variabelen.

We weten op basis van testen met historische data bijvoorbeeld dat een omslag van de 4-daagse trend in een trendkanaalsysteem meestal een betrouwbare omslag aangeeft.

Maar dit omslag kan ook bovenin een kanaal komen. En dan is de kans op een redelijke winst vrij gering en kunnen we deze trade beter laten lopen. Want aan de belangrijke conditie dat deze omslag onderin een langere termijn trendkanaal op moet gaan treden is gewoon niet voldaan. Ook de opbrengst is niet voldoende.

De regels en condities worden dan iets als volgt:

  • De vier-daagse trend is opwaarts gericht. 
  • De omslag vindt plaats boven een trendkanaal 
  • Er is voldoende kans op een redelijke winst als de trendomslag plaatsvindt.

Daarnaast kunnen er aanvullende zaken zijn, bijvoorbeeld uit ons moneymanagement als:

  • Het aantal trades dat al open staat is niet te groot (vaak wordt 6% van het tradingkapitaal aangehouden) 
  • Er is een trade mogelijk waarbij het risico niet groter wordt dan 2% van ons tradingkapitaal


Het voordeel van dit soort strakke regels is dat we precies weten wanneer we in moeten cq kunnen stappen. We kunnen er op anticiperen en zijn er klaar voor als de condities optimaal zijn. En dat geeft een goed stuk zekerheid dat elke trader kan gebruiken die een positie in moet gaan nemen.

Nog niet zo bekend met moneymanagement technieken die we als uitgangspunten bij trading gebruiken? Probeer onderstaande demonstratie eens uit en de resultaten zullen u verbijsteren.