maandag 15 februari 2016

Een trader heeft een aanspreekpunt nodig

Een trader heeft een aanspreekpunt nodig 


Iedere trader kent wel het gevoel dat alles tegen lijkt te zitten. Nu is een dergelijke mentale inzinking normaal gesproken een situatie die je gewoon met je naaste familie, goede vrienden of kennissen bespreekt. Maar dan merk je een probleem. Veel mensen zien trading, en met name daytrading als een soort veredelde manier van gokken. En zomaar een beetje gokken is toch een vrij dubieze manier om je dagelijkse boterham te verdienen.

tradingstrategie en een mechanisch tradingsysteem
Nederlandstalig boek over tradingsystemen
 en dus ook over een dip bij trading vanaf €7,-
Begrip voor een sombere bui na een serie verliezen lijkt dan ook ver te zoeken. Heeft de daytrader met zijn stomme gegok immers niet alles aan zichzelf te wijten? En dan nu aankomen met een somber verhaal? Nou nee, doe maar even niet.

Ze bedoelen het helemaal niet kwaad. Maar ze begrijpen de situatie gewoon niet. Ze begrijpen gewoon niet wat u aan het doen bent en dat je daar op een rationele manier geld mee kunt verdienen.

Dat we bij gokken geen enkele invloed op het resultaat uit kunnen oefenen is bekend. Zie de staatsloterij of de lotto. Inderdaad niet slim om te proberen daarvan te leven. Maar bij een goede trader werkt dat heel anders. Misschien heeft hij niet het resultaat in de hand, maar in ieder geval wel het risico dat hij neemt. En met een goed tradingplan en het gedisciplineerd naleven van strakke tradingregels is er wel degelijk meer te sturen dan bij het inzetten op rood of zwart in een casino. Maar ja, leg dat maar eens uit aan de leek op tradinggebied.

Goed, wat doen we eraan. De oplossing is simpel. Ga als trader altijd op zoek naar een partner op tradinggebied. Iemand die op dezelfde manier te werk gaat. Die begrijpt wat u doet. Die heel goed inziet dat u niet zomaar een beetje blind aan het gokken bent. Een trader die bij een bedrijf werkt heeft nog wel gelijkgestemde mensen om zich geen. Maar bij een daytrader die zelfstandig werkt is dat niet het geval.

Een verstandige daytrader gaat dus wel degelijk op zoek naar een collega om eens tegen aan te praten. Dat kan face-to-face maar de moderne communicatiemiddelen als Skype en dergelijke kunnen ook een prima alternatief bieden.