Neem nu deel aan de revolutie

Neem nu deel aan de revolutie
Neem nu deel aan de revolutie door op deze banner te klikken. Gratis, geen verplichtingen, zelfs geen emailadres

maandag 16 september 2013

tradingregels

tradingregelsEen overzicht van de belangrijkste tradingregels, die het met name psychologisch mogelijk moeten maken om goed te kunnen handelen.

1. Het voornaamste doel dat je als trader wilt behalen  is het maken van winst, niet het versterken van het eigen ego. Zorg voor een hausse positie bij een stijgende markt en een baisse positie bij een dalende. Dat is veel belangrijker dan het exact voorspellen van het hoogste of het laagste punt. Het najagen van deze ideale in- en uitstappunten is een hachelijke onderneming, en zal nooit tot bruikbare resultaten leiden.

2. Beschrijf de te volgen strategie tot op het kleinste detail. Leg elke actie die u moet nemen tevoren vast. Een draaiboek bij onverwachte gebeurtenissen kan een hoop paniek met de daaruit voortkomende verkeerde beslissingen voorkomen.

3. Kijk nooit naar individuele trades. U weet dat het volhouden volgens de uitgestippelde strategie tot winst zal leiden. Maar deze winst wordt pas behaald in een reeks trades. Gun uzelf de tijd om de reeks inderdaad op te bouwen, en wandel niet te snel teleurgesteld van het ene naar het andere systeem.

4. Het uiteindelijke doel is het verdienen van het geld met trading, niet het bewijzen van het eigen gelijk. Bijvoorbeeld de Elliot theorie is te beschouwen als een basisstructuur in de markt, die als hulpmiddel bij het maken van voorspellingen kan dienen. Maar de regels van Elliot zijn geen wet van Meden en Perzen, en ook hier kunnen fouten worden gemaakt.

tradingstrategie en een mechanisch tradingsysteem
Nederlandstalig boek over tradingsystemen
 en dus ook over tradingregels vanaf €7,-
5. Als je fout zit, ga gewoon door. Het streven naar perectie leidt nooit tot resultaat. Perfectie blijft een illusie. De enige manier om nooit een fout te maken is het vermijden van alles wat met trading te maken heeft. Elke trader moet accepteren dat zijn systematiek fouten maakt en er dus met een zekere regelmaat naast zal zitten.

6. Heb zelfvertrouwen. Ga nooit af op het advies van anderen, hoe goed ze ook bekend staan. Ga niet op zoek naar wat anderen van de markt vinden, maar ga af op de eigen mening. Wat natuurlijk niet inhoudt dat je niets van andere mag leren. Durf tegen de grote massa in te gaan. Bedenk, dat als de grote massa het bij het rechte eind zou hebben, iedereen rijk zou zijn. Helaas is dat slechts aan een enkeling gegund, die het kennelijk op een andere manier dan diezelfde massa heeft gedaan.

7. Lees geen kranten. En volg geen discussies op bijv. tv, over markten waar je belangstelling voor hebt. Ga NIET naar internetforums. Het werkt slechts verwarrend en levert helemaal niets nieuws op. Bedenk dat de basis van technische analyse het feit is dat alle informatie al in de prijzen verwerkt zit. Tegenwoordig beschikt bijna iedereen over dezelfde informatie, en nieuwe ontwikkelingen worden direct in de koersen verwerkt.

8. Bepaal je strategie als de beurs gesloten is, en niet tijdens de drukke beursuren. Ook niet als je onder druk staat. Tradingbeslissingen zijn gebaat bij rust. En zeker niet bij paniek. En als de beslissing eenmaal genomen is, voer hem dan ook daadwerkelijk uit. Ga niet proberen om het toch weer beter te weten, dat gaat vrijwel altijd mis. Of zoals de Amerikanen zeggen: "PLAN, don’t panic".

9. Bepaal ook bij elke trade voordat u in de markt stapt, waar de eenmaal begonnen trade moet eindigen. Geef aan bij welke koers of bij welke omstandigheden je winst gaat nemen, en bij welke koers en omstandigheden je het verlies maar accepteert. Schrijf deze regels en bijbehorende waarden op, en doe er inderdaad iets mee. Ga een verloren trade niet laten lopen onder het motto "het zal wel weer een keertje goedkomen", en houdt een trade die leuk op winst staat niet vast, "hij is al zoveel dat hij nog wel verder stijgen kan". Het resultaat zal heel vaak zijn, dat we een flink deel van de opgebouwde winst weer inleveren,