Neem nu deel aan de revolutie

Neem nu deel aan de revolutie
Neem nu deel aan de revolutie door op deze banner te klikken. Gratis, geen verplichtingen, zelfs geen emailadres

donderdag 16 juli 2015

Uiteindelijke uitkomst effect

Uiteindelijke uitkomst effect


Uiteindelijke uitkomst effect en mechanisch tradingsysteem
Nederlandstalig boek over tradingsystemen vanaf €7,-
Het uiteindelijke uitkomst effect vinden we terug bij de behavariol finance cq tradingpsychologie en is een van de factoren die uiteindelijk bepalen of traders of beleggers zullen gaan winnen of verliezen.

Het uiteindelijke uitkomst effect is de neiging om een actie als een trade achteraf te beoordelen op basis van het uiteindelijke effect in plaats van op het handelen op het moment dat dit van toepassing was. Zolang er winst was is het goed.

Met andere woorden, het openen van een positie die volgens het tradingsysteem geopend moest worden is altijd goed, ook al leidt deze trade verlies.

De trader houdt zich nu aan zijn systeem en dat vergroot de kans om er uiteindelijk winnend uit te komen aanzienlijk, ondanks het feit dat er deze keer verlies geleden werd.

Het openen van een positie op een gevoel of zoiets vaags die echter wel met winst wordt afgesloten is in principe niet goed en zal ertoe leiden dat er in toekomst steeds meer de hand met de eigen tradingregels gelicht gaat worden waardoor het tradingplan in de papiervernietiger kan.

Dit temeer daar de trader nu het vertrouwen in het eigen systeem zit te ondermijnen en een volgende keer des te meer geneigd zal zijn om van zijn eigen regels af te wijken.

Een trade die niet tot stand gekomen is op basis van de regels van het tradingsysteem is onafhankelijk van het behaalde resultaat fout. Klaar. Ongeacht het feit of deze winst heeft gemaakt. Om te verkomen dat dit nog eens gebeurt en de trader er ook van leren kan is het voor hem te hopen dat deze trade met een aanzienlijk en pijnlijk verlies wordt afgerond. Alleen dan heeft hij in de toekomst nog een kans van slagen.

Voor vrijwel alle traders en hun tradingsystemen is afwijken van het eigen systeem en dan een positief resultaat behalen uiteindelijk de aanzet tot een financiële ramp. De meeste traders doen het echter toch tegen beter weten in  en dit is één van de voornaamste redenen dat 90% van de traders het uiteindelijk niet redt.